Un sandvis bine facut te poate scoate din cele mai mari incurcaturi. Este bun cand apar musafiri pe neasteptate, poate sa tina loc de o masa, este ideal de luat la pachet. Uneori o cutiuta in care sa-l trasporti in conditii sigure este cea mai buna solutie pentru aceste cele mai bune sandvisuri din lume.
Unul din sandvisurile dupa care englezii se dau in vant este cel cu ciuperci, scrie Guardian.
Cele mai bune sandvisuri din lume (I)
Tartine cu nuca, lamaie, branza sos pesto si ciuperci sotate. Aparent nu este un banal sandvis, ci o intreaga constructie gastronomica. In fapt este mult mai simplu de facut decat pare. Ai nevoie de o branza cremoasa (urda, cas moale, mozzarella sau ricotta). Daca adaugi alaturi o cana cu supa limpede, totul devine un adevarat festin.
Pentru patru sandvisuri ai nevoie de un catel de usturoi, doua linguri cu nuca macinata, o mana de patrunjel tocat marunt, coaja de la o lamaie, doua linguri de ulei de masline si patru linguri (felii) de branza moale. Iti mai trebuie 400 de grame de ciuperci, o lingura de ulei de masline, sare si piper negru, patru felii mari de paine de tara, putina nucsoara si parmezan ras. Amesteca intr-un blender usturoiul, nucile macinate, patrunjelul, coaja de lamaie si un praf de sare.
Adauga uleiul si continua sa amesteci pana se obtine o pasta. Transfera sosul pesto intr-un castron si adauga branza moale. Amesteca bine. Intr-o tigaie incinge uleiul si pune ciupercile. Pune sare si gateste pana cand dispare sucul. Pune piper. Prajeste painea, unge fiecare felie cu sos, pune ciupercile, nucsoara si putin parmezan ras. Pune deasupra cea de a doua felie de paine. Preseaza bine si serveste imediat.
Sandvis cu pastrama. Poti sa folosesti orice fel de pastrama. Mai ai nevoie de felii de paine de secara, usor prajite, unt, mustar, varza acra, scursa bine