Un tânăr din Australia, Simon Griffiths, a lansat primul bar non-profit din lume. Localul, situat în Melbourne, pune la dispoziţia clienţilor 25 de mărci de bere, vin şi cidru ce provin din ţări subdezvoltate. Astfel, berea Dashen, din Etiopia, Windhoek Lager, din Namibia, sau vinul Boschendal, produs în Africa de Sud, sunt doar câteva dintre licorile pe care le pot degusta trecătorii. În ceea ce priveşte profitul din vânzări, este în totalitate donat unor organizaţii non-profit, până în prezent suma direcţionată de tânăr către acestea fiind de 800.000 de dolari.
Un tânăr din Australia, Simon Griffiths, a lansat primul bar non-profit din lume. Localul, situat în Melbourne, pune la dispoziţia clienţilor 25 de mărci de bere, vin şi cidru ce provin din ţări subdezvoltate. Astfel, berea Dashen, din Etiopia, Windhoek Lager, din Namibia, sau vinul Boschendal, produs în Africa de Sud, sunt doar câteva dintre licorile pe care le pot degusta trecătorii. În ceea ce priveşte profitul din vânzări, este în totalitate donat unor organizaţii non-profit, până în prezent suma direcţionată de tânăr către acestea fiind de 800.000 de dolari.