IAȘI. În perioada 22 aprilie – 6 mai, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), acţionează pe raza judeţului Iaşi pentru asigurarea securităţii alimentare.
Conform autorităților, se au în vedere prevenirea şi combaterea furturilor de animale, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în perioada de prohibiţie şi asigurarea unui climat social şi economic oportun pentru desfăşurarea în bune condiţii a Sărbătorilor Pascale pe raza judeţului Iaşi.
Poliţiştii participă, alături de reprezentanţi DSVSA Iaşi, la activităţile de control la obiectivele economice ce procesează carne / peşte şi la verificarea legalităţii activităţii comercianţilor de produse şi subproduse de origine animală / peşte.
„Scopul este acela de a preveni vânzarea de produse prin substituire de specie sau improprii consumului uman. Se vor efectua acţiuni în pieţele, târgurile şi oboarele de pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii comercializării de animale, produse de origine animală, peşte şi subproduse de peşte. Totodată, vor fi organizate acţiuni punctuale în traficul rutier, ocazie cu care se va urmări legalitatea transportului de animale şi produse de origine animală, peşte şi subproduse de peşte“, a precizat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliției ieșene.
IAȘI. În perioada 22 aprilie – 6 mai, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), acţionează pe raza judeţului Iaşi pentru asigurarea securităţii alimentare.
Conform autorităților, se au în vedere prevenirea şi combaterea furturilor de animale, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în perioada de prohibiţie şi asigurarea unui climat social şi economic oportun pentru desfăşurarea în bune condiţii a Sărbătorilor Pascale pe raza judeţului Iaşi.