Acum, de când în trustul fostului turnător „Felix” a venit primăvara, scarabeii care populează studiourile Antenei au început să mișune și să ocupe noi teritorii. Mai întâi, la televizunea publică a fost difuzată o emisiune despre morală în presă, cu Marius Tucă invitat de onoare.
Poate vă mai amintiți efortul său propagandistic de la sfârșitul anilor 90, când ar fi vrut ca România să nu acorde drept de survol avioanelor NATO care bombardau Serbia. Dacă regimul de atunci l-ar fi ascultat, probabil că azi n-am fi fost în NATO și UE. A urmat, în prime-time, tot la Tvr 1, însuși Dan Voiculescu. O emisiune care l-ar fi mulțumit până și pe Gâdea: Voiculescu a spus ce a dorit, iar titrările de pe ecran îl creditau drept un fel de titan al confruntării cu Băsescu. În sfârșit, după Tucă și Voiculescu, la televizunea publică și-a făcut apariția și instrumentul nr.1 al propagandei trustului Intact: Mihai Gâdea. Primit cu un respect la limita umilinței, periat, tratat precum un intelectual de rasă.
Nu prea cred în teoria conspiraționistă potrivit căreia Voiculescu are un interes economic legat de televiziunea publică – de exemplu să pună mâna pe terenurile ultracentrale ale instituției. Mă rog, nici nu m-ar mira dacă s-ar adeveri, până acum omul a obținut mai tot ce a vrut de la guvernul Ponta, iar eu nu cred în teza potrivit căreia cei doi ar fi certați. Mai degrabă, ceea ce pare că se întâmplă este că Claudiu Săftoiu a pus credibilitatea televiziunii publice în slujba unui efort de schimbare a imaginii celor din trustul Felix.
Din turbați anti-Băsescu, carcalaci ai presei, slugi dispuse să execute orice ordin al stăpânului, Tvr îi ridică la rang de teoreticieni, formatori de opinie, vajnici gardieni ai corectitudinii din media. Este doar începutul. Cu un minim efort financiar, nu m-ar mira ca Gâdea și Voiculescu să capete și un premiu al Academiei pentru contri