Milioane de europeni își urmăresc serialele de televiziune favorite pe un smartphone pe drumul către serviciu, accesează conținuturi online pe televizorul din sufragerie sau publică online conținuturi generate de utilizatori. Comisia Europeană vrea o analiză ca să vadă în ce mod conţinutul interactiv afectează relaţia dintre consumatori şi furnizorii de informaţii din Europa.
Există peste 40,4 milioane de „aparate TV conectate" în Europa, iar până în 2016 aceste aparate ar putea fi prezente în majoritatea gospodăriilor din UE. Aceste schimbări elimină granițele tradiționale dintre consumatori, mijloacele de radiodifuziune și televiziune și internet. Comisia dorește să analizeze ce ar putea însemna această convergență a tehnologiilor și a conținutului pentru creșterea economică, pentru inovare, pentru diversitatea culturală și pentru consumatori în Europa, în special pentru categoriile care necesită protecție, cum ar fi copiii, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
„Televiziunea conectată reprezintă următorul mare pas în lumea creativității și în cea digitală", spune vicepreşedintele CE Neelie Kroes. "Pe de o parte, convergența dintre sectoare permite oamenilor să beneficieze de o gamă mai largă de conținuturi, însă, pe de altă parte, creează perturbări și provocări. Avem nevoie de o dezbatere convergentă, la nivelul întregii UE, pentru a contribui la abordarea acestor schimbări, pentru a ajuta întreprinderile să prospere, pentru a încuraja creativitatea și pentru a ne proteja valorile".
Cartea verde adoptată de Comisie invită părțile interesate și publicul larg să își prezinte opiniile, începând de acum și până la sfârșitul lunii august 2013, cu privire la regulile jocului - promovarea unor condiții adecvate pentru ca întreprinderile dinamice din UE să facă față concurenței internaționale (în special din partea SUA), ținând con