La sesizarea unor producători de produse alimentare tradiţionale, Ministerul Agriculturii promită să înceapă curăţenia în această categorie de produse. Oficialii de la minister îi cheamă în ajutor pe producători, care trebuie să se organizeze, pentru asta, în asociaţii.
Prezent, astăzi, la Zalău, unde s-au pus bazele constituirii Asociaţiei Producătorilor de Produse Ecologice şi de Calitate din judeţul Sălaj, profesorul Avram Fiţiu, reprezentantul Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică, a precizat că la nivelul Ministerul Agriculturii va începe reevaluarea celor peste 4.000 de produse tradiţionale existente în acest moment pe faţă, după ce au fost făcute mai multe sesizări cum că nu toate produsele ar fi tocmai tradiţionale. "Industria mare agro-alimentară a prins ideea că aceste produse se vând mai bine, motiv pentru care au venit şi au atestat sute de produse tradiţionale. Ministerul va face curăţenie pe acest subiect şi din cele peste 4.000 de produse tradiţionale, estimez că vor mai rămâne 500 - 700 atestate", a precizat el.
Potrivit lui Fiţiu, reprezentanţii Ministerului Agriculturii au solicitat parteneriatul producătorilor în această reevaluare a produselor tradiţionale, motiv pentru care se şi organizează, în toate judeţele din ţară, astfel de asociaţii. La întâlnirea de constituire a asociaţiei din Sălaj, găzduită de Direcţia Agricolă, Avram Fiţiu le-a explicat producătorilor prezenţi cât de important este să îşi obţină toate atestatele şi avizele necesare pentru a putea fi vizibili şi recunoscuţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional. "Mi-aş dori ca măcar unul din pălincarii din Sălaj să se autorizeze ca şi antrepozit fiscal şi să păstreze această activitate economică ca şi produs tradiţional. Pentru că dacă nu autorizează din punct de vedere legal un antrepozit fiscal, această activitate, care pentru Sălaj înseamnă istorie,