Activitatea este structurată pe probleme de diagnostic, tratament şi cercetare ştiinţifică
Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este beneficiara unui cabinet de Flebologie, situat în incinta Ambulatoriului de specialitate, cabinetul nr. 12. Conf. univ. Sorin Olariu, şeful clinicii, a spus că acest cabinet a luat fiinţă în anul 1983, dar a fost desfiinţat în ultimii ani. În prezent, s-a redeschis având o activitate structurată pe probleme de diagnostic, tratament şi cercetare ştiinţifică.
Bolile venoase reprezintă un capitol important de patologie din cauza morbidităţii ridicate pe care o înregistrează, dar şi a complicaţiilor care uneori sunt urmate de grade diferite de invaliditate. Experienţa de aproape 40 de ani a colectivului Clinicii I Chirurgie Timişoara numără, în ultimii 20 de ani, peste 18.000 de pacienţi cu afecţiuni venoase. În cabinetul de Flebologie s-au efectuat de-a lungul anilor peste 12.000 de flebosclerozări, cu rezultate deosebite.
Terapia sclerozantă în ambulatorul de specialitate se efectuează de medici specialişti chirurgi cu experienţă deosebită. „Utilizăm fleboscleroza prin injectarea substanţei sclerozante sub formă de spumă, metodă modernă, utilizată pe scară largă în toate statele europene. Progresele în metodele de tratament neinvaziv ale teleangectaziilor, venelor reticulare, venelor varicoase nesistematizate sunt cunoscute şi puse în practică şi de personalul medical al clinicii noastre. Practicăm îndepărtarea acestor tipuri de leziuni prin utilizarea tehnicii moderne de sclerozare cu lumină pulsată. Dispunem de aparatură de ultimă generaţie necesară acestor proceduri”, a spus conf. dr. Olariu.
Activitatea este structurată pe probleme de diagnostic, tratament şi cercetare ştiinţifică
Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara este beneficiara unui cabinet de Flebolog