Conacul unde în anul 1976 a fost turnat filmul ''Tănase Scatiu'' a ajuns în paragină. Casa Boierească de la Coţofenii din Faţă-Dolj a fost ridicată acum 200 de ani.
Pentru că locul şi conacul se asemănau atât de mult cu cele descrise de Duiliu Zamfirescu, regizorul Dan Piţa le-a ales, în 1976, pentru a filma ecranizarea romanului ''Tănase Scatiu''. Chiar dacă imobilul a fost lăsat în paragină pentru oamenii din zonă acesta are valoare. ''În anul 1976 a venit un regizor din Bucureşti şi a făcut un film la noi în comună. Victor Rebenciuc a jucat în peliculă. Eu eram copil atunci, însă am fost lăsat să fiu prezent la filmări. Au venit actori mari din Bucureşti la noi aici în comună. Păcat că nimeni nu s-a mai ocupat de acest conac, iar acum este la un pas să cadă. Totul este în paragină'',a povestit Ion Dumitru.
VIDEO
''Eu am locuit la conac''
Oamenii din comuna doljeană Coţofenii din Faţă sunt mândri că la ei în licalitate s-a turnat filmul ''Tănase Scatiu''. ''Mama şi bunica mea au fost servitoare la conac. Casa este exact ca un labirint şi are multe încăperi în care te poţi pierde. Sub pământ este şi un tunel care are o ieşire secretă. Eu am locuit la conac. Era de vis aici domnişoară. Acum locul arată exact ca o locuinţă părăsită'', a povestit un localnic.
Conacul din Dolj se află pe lista monumentelor istorice din anul 2004.''Imobilul a fost preluat de o familie din Craiova, care vrea să schimbe radical acest loc. Mi-au promis că locul acesta va arăta din nou de vis'', a spus Constantin Cârciumaru, edilul comunei Coţofenii din Faţă.
Conacul boierilor Nicolau
În anul 1797, în Curteni, în comuna doljeană Coşoveni, a fost construit un conac în stil englezesc. Cu timpul clădirea a fost lăsată în paragină, iar acum au mai rămas doar zidurile impunătoare. Oamenii susţin că este păcat că