Primarul Emil Boc a precizat că până la realizarea primei celule din viitorul centru integrat de depozitare al deşeurilor în această problemă trebuie să se implice şi celelalte primării din judeţ care îşi depozitează gunoaiele la Cluj-Napoca.
"În 2010, după ce s-a luat decizia cu Uniunea Europeană de închidere a rampelor din 16 iulie (2010, n.red.) Primăria a întrebat Consiliului Judeţean, în calitate de gestionar a sistemului integrat, unde se vor depozita gunoaiele după iulie 2010. Ne-au răspuns că se duc acolo într-o zonă limitrofă vechii rampe care se închide şi cu acelaşi operator. Noi am procedat în consecinţă şi acolo unde a fost rampa, pe o zonă limitrofă, pentru că nu se putea autoriza rampa, s-au dus gunoaiele, după indicaţiile CJ. Întmpinăm însă două probleme mari: CJ trebuia să dea în 15 aprilie prima celulă pentru gunoaie, dar nu este gata. În al doilea rând noi avem acolo spaţiu pentru a depozita gunoiale de pe teritoriul Clujului, din iulie (2012, n.red.) toate gunoaiele din întreg judeţul, cu excepţia Dejului, sunt aduse la Cluj. Cred că este treba şi a altor autorităţi, a altor primării, a CJ şi a prefecturii să caute teren pentru celelalte localităţi care nu sunt din municipiul nostru, pentru celelalte entităţi administrative care aduc gunoiae la Cluj. Dacă numai Clujul ar depozita acolo nu am avea probleme cu terenul pnă s-ar da în folosinţă noua celulă, să sperăm la sfrşitul anului, cum a promis domnul Uioreanu", a specificat primarul Emil Boc.
Edilul i-a încemnat pe preşedintele CJ Cluj, prefect şi primarii localităţilor care aduc gunoaie la Cluj-Napoca să găsească o soluţie temporară pentru depozitarea acestora.
Totodată Boc a subliniat că forul judeţean trebuie să găsească neapărat o soluţie pentru Feleacu, deoarece viitorul depozit de deşeuri nu are încă proprietatea terenului, care aparţine comunei, iar autorităţile local