Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel i-a respins, ieri, recursul. Procurorul DNA a dezvăluit, în cadrul şedinţei de judecată, că la Dircţia Silvică Cluj funcţiona un sistem de cotizaţii piramidal. "Cotizaţia" era de 10.000 de euro, lunar!.
După ce scandalul de corupţie în care este implicat a devenit public, Mariş a fost revocat din funcţie, chiar în ziua în care a fost arestat preventiv. Astfel, din 18 aprilie, Traian Mariş nu mai este şef al Direcţiei Silvice Cluj, ci şef al Ocolului Silvic Gilău, funcţie pe care a ocupat-o anterior numirii sale din iunie 2012.
Traian Mariş a fost adus ieri, în cătuşe, la Curtea de Apel Cluj, unde s-a judecat recursul făcut de acesta la arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Cluj săptămâna trecută. Procurorul DNA, prezent la şedinţa de judecată, a dezvăluit că la Dircţia Silvică Cluj funcţiona un sistem de cotizaţii piramidal. Cotizaţia lunară pe care o plăteau angajaţii pentru a rămâne în funcţii şi a li se acoperi neregulile era de 10.000 de euro. "S-a susţinut că sunt contradicţii şi diferenţe între declaraţiile date de martorii-denunţători, dar există un element constant -descrierea practicii de adunare a cotizaţiilor într-un mod piramidal, pornind de la ultimul pădurar, la şefii de district - şi înainte ca inculpatul să se afle la conducerea Direcţiei Silvice, şi pe vremea lui", a spus reprezentantul DNA, solicitând instanţei să respingă recursul lui Mariş.
Pe de altă parte, avocaţii lui Mariş au susţinut că clientul lor nu se face vinovat de luare de mită şi că dezastrul pădurilor din judeţ nu poate fi pus pe seama acestuia, ba dimpotrivă, că Traian Mariş a dispus numeroase controale şi chiar le-a spus subalternilor că în cazul în care întâmpină obstacole din partea autorităţilor locale să se adreseze la Romsilva Bucureşti. "E ilogic să primeşti b