Traian Mariş a fost adus astăzi, în cătuşe, la Curtea de Apel Cluj, unde s-a judecat recursul făcut de acesta la arestarea preventivă dispusă de tribunal săptămâna trecută.
Procurorul DNA, prezent la şedinţa de judecată, a dezvăluit că la Dircţia Silvică Cluj funcţiona un sistem de cotizaţii piramidal, iar cotizaţia lunară pe care o plăteau angajaţii pentru a rămâne în funcţii şi a li se acoperi neregulile era de 10.000 de euro. Pe de altă parte, avocaţii lui Mariş au susţinut că clientul lor nu se face vinovat de luare de mită şi că dezastrul pădurilor din judeţ nu poate fi pus pe seama acestuia, ba dimpotrivă avocaţii au subliniat faptul că Traian Mariş de când a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei Silvice Cluj a dispus numeroase controale şi chiar le-a spus subalternilor că în cazul în care întâmpină obstacole din partea autorităţilor locale să se adreseze la Romsilva Bucureşti.
Ca urmare a arestări sale, Traian Mariş a fost revocat din funcţia de şef a Direcţiei Silvice Cluj, în prezent fiind retrogradat la funcţia de şef al Ocolului Silbic Gilău, pe care a ocupat-o anterior numirii sale din iunie 2012. În înregistrările ambientale făcute în dosarul de corupţie a lui Mariş, unul dintre denunţători, Călin Bâlc, face afirmaţii şocante spunându-i unui alt pădurar că i-a dat lui Traian Mariş 10.000 de euro când s-au întâlnit la cabana celui din urmă, în Mărişel, şi că urmează să-i mai dea încă 80.000 de lei. Avocaţii lui Mariş au speculat pe seama acestei afirmaţii spunând că nu se justifică în acest context "delegarea" intermediarului Valentin Mariş, un alt pădurar, care i-ar fi dat în data de 15 aprilie 2013 suma de 10.000 de lei inculpatului din partea lui Bâlc şi a altui denunţător, mai exact dacă Bâlc i-ar fi dat personal lui Traian Mariş o sumă atât de mare precum cea de 10.000 de euro nu ar fi avut nevoie de intermediari pentru a-i dat 5.