Primăria a încurcat proiectul de gestionare a deşeurilor menajere. Pentru că a permis stocarea a peste 200.000 de tone de gunoi, în prelungirea gropii de la Pata Rât, spre centura ocolitoare Vâlcele - Apahida, Comisia Europeană va aplica o serie de corecţii financiare pe care Consiliul Judeţean va trebui să le suporte.
Din martie 2014, prima celulă ecologică de depozitare a deşeurilor va deveni funcţională, au dat asigurări constructorii şi reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ). Preşedintele Horea Uioreanu l-a contrazis pe prefectul Gheorghe Vuşcan, explicând că nu mai există niciun motiv pentru ca lucrările la depozitul ecologic să întârzie. În schimb, a arătat el, există o problemă majoră ce vizează o altă componentă a proiectului deşeurilor. Pentru că primăria lui Emil Boc a permis stocarea a încă 200.000 de tone de gunoi, peste ceea ce era prevăzut în proiectul iniţial, chiar în vecinătatea centurii Vâlcele - Apahida, lucrările pentru închiderea şi ecologizarea gropii Pata Rât vor fi întârziate. Comisia Europeană va aplica, de asemenea, şi o serie de corecţii financiare, pe care tot Consiliul Judeţean le va suporta.
Din indolenţă sau nepricepere, funcţionarii primăriei au permis ca firma de salubritate Brantner-Veres să depoziteze deşeurile menajere pe un amplasament nepermis, în imediata vecinătate a centurii Vâlcele - Apahida. Este cunsocut faptul că actuala groapă de la Pata Rât trebuia închisă încă din 2010, conform normelor în vigoare. Având în vedere că nu exista alternativă pentru depozitarea gunoiului, operatorul de salubritate a cerut primăriei permisiunea de a amenja o altă platformă. Primăria a fost de acord cu propunerea şi a oferit şi coordonatele cadastrale ale amplasamentului pe care urma să se amenajeze noua platformă de depozitare. În realitate, este vorba tot despre groapa de la Pata Rât. Cu alte cuvinte, Primăria a permis fir