Mielul, ouăle, peştele, lactatele, verdeţurile se adună, în această perioadă din an, pe rafturile lui, aşteptând să fie preparate şi consumate. Ca să facă faţă cu brio acesteimisiuni şi să le păstreze pe toate în cea mai bună stare, frigiderul are nevoie de ajutorul tău. Ce ai de făcut? Nimic foarte complicat: doar să depozitezi fiecare aliment la locul potrivit. Mielul, ouăle, peştele, lactatele, verdeţurile se adună, în această perioadă din an, pe rafturile lui, aşteptând să fie preparate şi consumate. Ca să facă faţă cu brio acesteimisiuni şi să le păstreze pe toate în cea mai bună stare, frigiderul are nevoie de ajutorul tău. Ce ai de făcut? Nimic foarte complicat: doar să depozitezi fiecare aliment la locul potrivit.
Produsele feliate, margarina, sosurile, mâncărurile gata preparate trebuie aşezate pe raftul de sus, în recipiente închise (pe cât posibil) ermetic. Tot pe primele rafturi (de sus în jos) se depozitează şi brânza maturată, ambalată în hârtie alimentară, în pergament sau într-un şervet curat.
Peştele se păstrează pe raftul de jos, ambalat în folie alimentară sau în staniol.
Laptele şi sucurile au zona lor specială în orice frigider, marcată prin rafturile menite să susţină sticlele, pe partea interioară a uşii.
Carnea trebuie amplasată, la fel ca şi peştele (şi din aceleaşi motive - ca să nu se scurgă sucul pe alte produse alimentare), pe raftul de jos, ambalată în folie alimentară sau în staniol, urmând să fie gătită în maximum 24 de ore. Dacă trebuie ţinută mai multe zile, va fi băgată în congelator.
Legumele şi fructele au locul lor “preferat” în ultimul compartiment, cel de sub rafturi (aşanumita cutie a frigiderului). Ideal ar fi să le pui în pungi perforate, ca să nu se ofilească şi să putrezească.
Ouăle îşi păstrează calităţile nutritive dacă sunt lăsate în cofrajul închis în care au fost cumpărate şi sunt depozit