De doi ani, de cînd au fost naturalizaţi turci, Tanui Ozbilen, Polat Kemboi şi Tarik Akdag au urcat pe podiumurile Campionatelor Europene de sală şi în aer liber şi au fost şi finalişti la JO de la Londra
2011 este anul în care atletismul românesc s-a putut lăuda doar cu o singură medalie cucerită în competiţiile internaţionale pentru seniori. Este vorba despre bronzul obţinut de triplusaltistul Marian Oprea la CE de sală de la Paris.
În acelaşi an, antrenorul român Carol Santa a fost solicitat de Federaţia Turcă de Atletism să înceapă pregătirea cu trei sportivi kenyeni naturalizaţi: Ilham Tanui Ozbilen (născut William Biwott Tanui), Polat Kemboi Arikan (născut Paul Kipkosgei Kemboi) şi Tarik Langat Akdag (născut Patrick Kipkirmi Langat). Şi a acceptat.
2012 este anul în care atletismul românesc a luat o decizie fără precedent. Nu a acordat titlul de Atletul Anului din cauză că nici un sportiv român, indiferent de categoria de vîrstă, seniori, tineret sau juniori, nu s-a întors de la competiţiile internaţionale cu vreo medalie!
În schimb, cei trei kenyeni pregătiţi de Carol Santa au urcat pe ambele podiumuri europene, de sală şi în aer liber: Tanui a devenit vicecampion la 1.500 la CE de la Istanbul, Kemboi a cucerit titlul de campion la 10.000 m şi bronzul la 5.000 m la CE de la Helsinki, iar Langat a cîştigat argintul european la 3.000 m obstacole tot la Helsinki. În acelaşi an, cei trei au ajuns pînă în finalele olimpice de la Londra! La JO 2012, România nu a avut nici un atlet calificat în vreo finală!
2013 nu a adus nici o schimbare în palmaresul inexistent al atletismului românesc, cel mai bun rezultat al "tricolorilor" la CE de sală de la Goteborg fiind locul 7. Kenyenii lui Santa au continuat să strîngă medalii prin Tanui, care şi-a înnoit argintul de la 1.500 m.
Kenyenii, săraci,