Dacă vă place să mâncaţi cartofi, dar nu mai ştiţi cum să-i pregătiţi, „BBC Good Food“ propune o reţetă inspirată din bucătăria spaniolă, cu boia şi suc de lămâie, ce poate fi preparată chiar şi în Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru 4 porţii)
- 800 de grame de cartofi tăiaţi cuburi
- 3 linguri de bulion
- o lingură de boia de ardei
- două linguri de ulei
- 4 căţei de usturoi
- sucul de la o jumătate de lămâie
- pătrunjel
Mod de preparare
Se amestecă uleiul cu bulionul şi cu boia. Cartofii se „tăvălesc“ prin acest amestec, după care se adaugă usturoiul pisat. Conţinutul se pune pe o tavă de copt. Între timp, cuptorul se încălzeşte la 160-180 de grade.
Cartofii se condimentează după gust şi se pun într-o tavă la cuptor, până când se rumenesc. Cu cinci minute înainte de a-i scoate de la cuptor, presară sucul de lămâie. La final se adaugă pătrunjel pe deasupra.
Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: roşii coapte cu ceapă verde
Aceasta este una dintre reţetele de post care, deşi simplă şi uşor de realizat, este incredibil de gustoasă. Roşiile îşi au savoarea lor crude, iar coapte ele pot fi o garnitură pentru orice. De data asta, celebrul buc[tar britanic Jamie Oliver a transformat roşiile în felul principal şi oferă o reţetă tocmai bună pentru Postul Paştelui.
Reţete pentru Postul Paştelui: tocană siciliană cu vinete
Printre legumele folosite la reţetele de post, nu trebuie uitate nici vinetele. Chiar dacă nu este sezonul lor, iar gustul special ne aduce aminte de sfârşitul verii şi de zacusca bunicii, o reţetă din sudul Italiei şi îmbunătăţită de Jamie Oliver poate fi preparată şi în Postul Paştelui.
Reţete pentru Postul Paştelui: cartofi prăjiţi cu rozmarin şi sa