Informația apărută recent în presa locală din Alba potrivit căreia un mare procesator de carne din județ folosea hârtie igienică în compoziția mezelurilor i-a determinat pe inspectorii DSP și DSVSA să se autosesizeze și să demareze controale la toate firmele de specialitate din județ. Aceștia s-au lovit, însă, de o problemă, dată fiind lipsa de informații concrete din acea declarație, în care nu se preciza nici cine susține acest lucru, nici unde și când s-a petrecut.
Șeful DSVSA Alba, Mircea Miclea, a explicat pentru Alba24.ro că persoana care a declarat că se folosește hârtie igienică în compoziția parizerului a făcut o confuzie și că, de fapt, este vorba despre un ingredient din categoria E-urilor, frecvent folosit în industria cărnii:
„S-a produs o confuzie. Cel care a văzut acea hârtie igienică folosită la fabrica de carne din Alba a făcut o confuzie. Este vorba, de fapt, despre un ingredient folosit frecvent în industria alimentară, care arată ca hârtia igienică, dar este un ingredient din grupa E-urilor, care are toate aprobările. Este un aditiv folosit ca anti-aglomerant, mai ales de cei care produc cantități mari de carne și este avizat de Ministerul Sănătății. Aditivul are rolul de a nu aglomera grăsimea într-un singur loc, creând efectul acela de
Directorul DSP Alba, Horea Timiș: „Se cheltuie bani publici pentru a căuta acul în carul cu fân”
Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Horea Timiș, a explicat, în conferință de presă, că una dintre principalele probleme din acest caz este faptul că se cheltuie bani publici pentru a căuta… „acul în carul cu fân”.
„Ne-am autosesizat și alături de colegii de la DSVSA am analizat foarte atent datele tehnice. Din păcate suntem puși un pic pe drumuri fără o țintă precisă. Îi rog pe cei care mai fac as