Încercarea comisarului şef Mihai Curt-Iosip de a ieşi din arest a fost sortită eşecului şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul său va fi amânat la Curtea de Apel Cluj, pentru că în prezent se află la Rahova, pentru a participa joi, din nou, la un recurs la instanţa supremă.
Ofiţerul Curt, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, se află în arest din 18 ianuarie 2013, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Poliţistul a încercat de mai multe ori să obţină eliberarea provizorie sub control judiciar, însă Curtea de Apel i-a respins solicitările. Acesta a atacat cu recurs ultima hotărâre prin care i s-a respins cererea, însă nici magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu au dispus eliberarea din arest. „Recursul a fost respins, iar domnul Curt rămâne la Rahova până în 25 aprilie, când se va judeca un nou recurs, de această dată la menţinerea arestării preventive", a spus avocatul Rareş Trif, apărătorul lui Mihai Curt-Iosip. Următorul termen al procesului de la Curtea de Apel, unde poliţistul este judecat pentru trafic de influenţă, va fi amânat, întrucât acesta nu se va putea prezenta la data stabilită, respectiv în 24 aprilie.
Poliţistul a fost denunţat de Gabor Gabor, un cunoscut cămătar, ale cărui declaraţii par a fi cusute cu aţă albă. În rechizitoriul procurorilor DNA, prin care a fost trimis în judecată, se arată că în cursul anului 2011 ofiţerul l-ar fi lăsat pe Gabor Gabor să creadă că poate să intervină pe lângă poliţişti, procurori şi funcţionari RAR Cluj pentru ca acesta să-şi recupereze un autoturism de teren reţinut de autorităţi ca fiind furat. Pentru intervenţie, comisarul şef i-ar fi cerut lui Gabor Gabor suma de 5.000 de euro şi 3.500 de lei. Întrucât nu ar fi rezolvat problema, în 9 ianuarie 2013, Curt-Iosip i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie încă 2.000 de euro. Denunţătorul