Victor Ponta a făcut publice salariile directorilor din companiile de stat, pentru a demonstra că aceștia câștigă mai bine decât un ministru și merită să fie impozitați suplimentar Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Premierul Victor Ponta nu vrea sub niciun chip să renunţe la supraimpozitarea salariilor bugetarilor care le depăşesc pe cele ale miniştrilor. După ce PNL s-a pus de-a curmezişul impozitării suplimentare a bugetarilor plătiţi cu peste 1.000 de euro, premierul a invocat argumentul „salariilor nesimţite” din sectorul bugetar pentru a puncta în lupta cu liberalii.
În şedinţa de Guvern de ieri, premierul a pomenit că există directori în companiile de stat care câştigă de cinci ori mai mult decât miniştrii. „Poate reuşim să îi mai impozităm într-un fel sau altul, pentru că pot să participe la efortul pe care îl face toată lumea, în condiţiile în care un profesor sau un medic rezident are 1.100 de lei/lună”, a spus Ponta.
Lista lui Ponta
Drept dovadă, Executivul a transmis ulterior presei o listă cu salariile directorilor din companiile energetice. Potrivit acesteia, cel mai înstărit dintre directori este Darius Meşca, membru al PSD şi consilier judeţean USL, având un salariu lunar de 18.000 de lei, ca şef al Electrica Distribuţie Muntenia Nord. La Romgaz, directorul general Corin Cindrea are un salariu de peste 11.000 de lei. Cindrea este văr al preşedintelui PSD Sibiu - şi preşedinte al CJ Sibiu - Ioan Cindrea. Acesta mai este şi urmărit penal pentru subminarea economiei naţionale.
Cindrea face parte din categoria directorilor generali cu salarii mai mici decât subordonaţii. Un caz similar este la Conpet, unde directorul de mentenanţă încasează de trei ori mai mult decât directorul general, care are un salariu de aproximativ 4.000 de lei, dar şi la Oil Terminal, unde directorul general are un salariu de circa 4.700 de lei, iar directorul teh