Întorcîndu-se cu 180 de grade, Dumitru Dragomir a anunțat deunăzi că toate echipele din primul eșalon vor căpăta licență pentru sezonul 2013-2014. Surprinzătoare siguranța de sine a șefului Ligii, ba chiar greu de înțeles în condițiile în care procesul respectiv se află în plină desfășu-rare: 8 dosare au fost discutate, celelalte 10 vor fi analizate pînă pe 10 mai în comisia condusă de avocata Magdalena Filip. După care, la cererea cluburilor ori a directorului federal de licențiere, Viorel Duru, al cărui rol seamănă cu al unui procuror, spețele vor ajunge la Comisia de Apel sau, ca instanță supremă, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Obligatoriu, operațiunea trebuie însă încheiată cel mai tîrziu la 31 mai 2013.
Momentan, Magdalena Filip și Viorel Duru tac mîlc. Nici cu forcepsul nu poți scoate un cuvînt de la ei! Și dacă ai reuși, informația n-ar trebui crezută întrucît e posibil ca ea să fie repede infirmată. Dincolo de interesul lui ca Liga 1 să continue cu 18 formații, ca să nu se supere televiziunile plătitoare, merită presupus că Dragomir n-avea cum ști ceva cert. Ne vom lămuri în cu-rînd dacă Oracolul de la Bălcești a luat cuvîntul în special pentru a părea interesant, pentru a se afla în treabă.
De fapt, cheia problemei privește tratamentul aplicat cluburilor ce și-au declarat insolvența. Concret și prioritar, Rapidului, lui U Cluj, Gloriei Bistrița. Cînd același Dragomir avertiza că numărul acestora va crește vertiginos, “vom fi la anul o ligă a insolvenților europeni!”, s-au înmulțit vocile care pretind că echipele cu pricina nu trebuie puse pe picior de egalitate cu restul competitoarelor. Trebuie făcută o diferență între unele și altele fie și deoarece, restrîngînd lista exemplelor, jucătorii Rapidului au încasat din august 2012 pînă acum doar două salarii și jumătate, nici un leu în plus!
În consecință, nu-i deloc în r