Ameniţări penale în cazul gropii de gunoi a Clujului. Prefectul judeţului spune că îi va denunţa la parchet pe cei care au greşit proiectul de închidere a gropii, după ce s-a descoperit că, în acte, conturul acesteia a fost desenat greşit şi se suprapune cu traseul centurii de ocolire a oraşului.
Prefectul judeţului Cluj îi ameninţă cu denunţuri penale pe cei care au greşit proiectul închiderii gropii de gunoi. Reprezentantul a făcut chiar glume pe seama autorităţilor judeţene.
Sistemul de management integrat al deşeurilor presupune două componente: pe de o parte, construcţia noii celule ecologice, iar pe de altă parte, închiderea vechii gropi de gunoi de la Pata Rât. Prin extinderile repetate ale rampei s-a ajuns însă ca perimetrul care trebuie închis să se intersecteze cu centura Vâlcele-Apahida, iar lucrările de ecologizare să ajungă practic pe şosea.
Proiectul de închidere a vechii rampe de la Pata Rât a fost realizat de un consorţiu de firme angajate de Ministerul Mediului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că problema există încă de la întocmirea proiectului, dar a fost descoperită abia acum.
"Este o problemă moştenită, dar o vom rezolva şi pe aceea. Cum? Păi există bază tehnică pentru a face aceste corecţii", spune preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu. "Oricum şi la momentul când s-a organizat prima licitaţie pentru închiderea rampelor s-a găsit o diferenţă de peste 10% a cantităţilor proiectate de a fi închise, de aceea am şi anulat licitaţia. Din păcate suntem obligaţi să facem cu acelaşi proiectant corecţiile, în mod normal trebuia să ne îndreptăm ca daune împotriva proiectantului".
Autorităţile judeţene arată cu degetul şi spre primăria Cluj, care a extins în mod repetat groapa de gunoi. Primarul Emil Boc neagă acuzaţiile. "Traseul noului depozit nu l-a făcut Primăria, l-a făcut Consiliul Judeţean", spune B