Aproape şase ore au durat audierile martorilor, în procesul intentat medicului Rodica Ianul de către familia Cârcu, după ce fetiţa acestora a rămas paralizată, în urma unei injecţii cu antibiotic. Miercuri, la Judecătoria Năsăud, au fost audiate cele trei asistente medicale, care s-au ocupat de fetiţă, în fatidica zi de 17 noiembrie 2006.
Chiar în debutul şedinţei s-a cerut strămutarea procesului, instanţa năsăudeană declinându-şi competenţa spre Curtea de Apel Cluj, care va stabili, în 21 mai, dacă sunt sau nu întrunite condiţiile pentru strămutarea cauzei la o altă instanţă. Până când magistraţii clujeni vor lua o hotărâre în acest sens, ambele părţi implicate în proces au fost de acord să fie audiaţi martorii. Citeşte şi
Părinţii fetiţei paralizată după o injecţie cer daune de 3 milioane de euro
Medicul din Năsăud acuzat în cazul fetiţei care a paralizat de la o injecţie, dat în judecată de părinţi
"Noi nu am cerut strămutarea procesului, am înţeles că din partea procurorului vine solicitarea. Noi ca părţi nu am cerut strămutarea. Nu aş dori să fie strămutat, pentru moment nu aş vedea din ce cauză să fie strămutat. Am încredere în justiţia din Năsăud", spune Sorin Cârcu, tatăl fetiţei.
Din cei 13 martori, care sunt chemaţi la bară în acest caz, miercuri s-au prezentat patru, unul dintre aceştia solicitând să fie chemat la o dată ulterioară, lucru acceptat de judecător. Fiecare dintre cele trei asistente, care s-a ocupat de fetiţă, a stat aproape două ore la bară, răspunzând atât întrebărilor avocaţilor şi procurorului, cât şi celor puse de judecător.
În mare, situaţia prezentată de medicul Rodica Ianul, la înfăţişarea din 3 aprilie, a fost reconfirmată de asistente, fapt ce l-a făcut pe tatăl fetiţei să creadă că acestea au primit indicaţii de la doctor ce şi cum să spună în instanţă.
"Au zis exact ca pe bandă ce li s-a