-AA+A
Ediţia a VI-a a expoziţiei culinare „Tradiţional Românesc în Europa Multiculturală” Sala de sport a Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa a găzduit, marţi, cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei culinare „Tradiţional Românesc în Europa Multiculturală”, în cadrul căreia elevii de la cursurile serale, împreună cu diriginţii, s-au întrecut într-un concurs de preparate specifice sărbătorilor pascale. Produsele au fost realizate după reţete tradiţionale de pe Valea Şieului, Valea Ilvelor, Valea Bârgăului, Valea Someşului şi de pe Câmpie. Scopul evenimentului a fost acela de a sensibiliza tinerii în promovarea preparatelor culinare tradiţionale şi a valorilor europene. Manifestarea a fost organizată de Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Au fost prezenţi la eveniment prefectul judeţului, Ioan Ţintean, viceprimarii municipiului Bistriţa, George Avram şi Ioan Peteleu, inspectorul şcolar general adjunct, Mihai Mureşan, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, agenţi economici şi dascăli.
În urma desfăşurării concursului, concurenţii au fost recompensaţi de juriu cu premii atât pentru mâncărurile prezentate, cât şi pentru originalitate în promovarea produselor tradiţionale româneşti.
Apreciere: Select rating1 steluţă2 steluţe3 steluţe4 steluţe5 steluţe Aprecierea dvs: -Media: 5 steluţe(1 vote) Tweet