Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează în acest sfârşit de săptămână, între 26 şi 28 aprilie, un eveniment prilejuit de sărbătorile pascale, intitulat ”Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”. La Târgul de Florii va participa duminică şi Grupul Datina din cadrul Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei”, alături de alte ansambluri invitate din principalele zone etnofolclorice din ţară: Braşov, Teleorman, Maramureş. Grupul din Vrancea, coordonat de profesoara Maria Murgoci, va susţine un recital de muzică sacră, cu tematică pascală.
De vineri până duminică, curţile muzeului vor fi pline de meşteri populari şi produsele lor din gastronomia tradiţională (cozonaci, pască, plachie, colaci) şi produse bio, vin şi flori. Printre surprizele oferite publicului vizitator se numără teatrul pentru copii, muzică şi dansuri tradiţionale româneşti din diferite zone ale ţării, colinde de Paşte, dansuri şi cântece din repertoriul ruşilor lipoveni, precum şi expoziţii şi demonstraţii de gătit. Cei mici, dar şi cei mari pot participa la ateliere de icoane, ouă încondeiate, olărit şi... aluaturi. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi 2,5 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru că se anunţă o vreme frumoasă şi călduroasă, sunteţi şi voi aşteptaţi!
Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează în acest sfârşit de săptămână, între 26 şi 28 aprilie, un eveniment prilejuit de sărbătorile pascale, intitulat ”Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”. La Târgul de Florii va participa duminică şi Grupul Datina din cadrul Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei”, alături de alte ansambluri invitate din principalele zone etnofolclorice din ţară: Braşov, Teleorman, Maramureş. Grupul din Vrancea, coordonat de profesoara Maria Murgoci, va susţine un recital de muzică sacră, cu tema