Desi in Romania invatamantul constituie prioritate nationala iar dreptul la educatie este unul fundamental, Legea Invatamantului se aplica adesea cu totul diferit pentru copiii din mediul rural. Pentru multi dintre acestia, procesul educational se desfasoara zilnic in conditii greu de inchipuit pentru un elev european al secolului XXI.
Sali de clasa inghesuite, pereti coscoviti, frig, lipsa toaletelor, conditii mizere. Aceasta este si povestea celor 450 de elevi care invata la scoala cu clasele I-VIII Liteni, comuna Belcesti, judetul Iasi. Desi au parte de conditii vitrege in fiecare zi, copiii sunt veseli, isteti si plini de avantul specific varstei. Rata abandonului scolar este foarte scazuta la Liteni, pentru ca elevii de acolo isi doresc sa invete, sa ajunga sa schimbe in bine societatea si conditiile in care au acces la educatie, atat pentru ei cat si pentru generatiile care vin din urma lor.
Modesti si obisnuiti cu putin, copiii din Liteni nu cer nimic nimanui, viseaza in schimb doar la o scoala normala, spatioasa, calduroasa si cu un acoperis solid deasupra capului. Ei nu stiu ca visul lor reprezinta de fapt dreptul fiecarui copil la educatie si formare profesionala in conditii decente si de siguranta.
Pentru a veni in sprijinul elevilor din Liteni si a-i ajuta sa-si pastreze entuziasmul la inceput de drum in viata, 18 masteranzi la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, reuniti sub numele de Value Team, organizeaza evenimentul cultural cu scop caritabil „Speranta pentru educatie”. Evenimentul va avea loc pe 16 mai 2013, ora 19, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Sub sloganul „Muzica aleasa pentru inimi deschise”, publicul iesean este invitat sa se bucure de o reprezentatie artistica deosebita, compusa din trei momente: concert coral Cantores Amicitiae, muzica interpretata live de catre Cvartetul S