După jumătate din penultima şedinţă a săptămânii, lichiditatea derivatelor tranzacţionate la Sibex nu impresiona. Totuşi, se putea observa o uşoară creştere comparativ cu ziua precedentă, la aceeaşi oră. Mai exact, la ora 16.45, numărul contractelor era de 750, cu o valoare de 7,6 milioane lei. Direcţia preţurilor era una pozitivă, cu o singură excepţie reprezentată de preţul futures al acţiunii SIF Oltenia. Opti-mismul era susţinut şi de pieţele externe.
După şapte ore, cel mai speculat produs era derivatul pe Dow Jones, cu 270 de contracte pe scadenţa iunie. Speculatorii estimau creştea cotaţiei indicelui cu 6 puncte, la 14.620 puncte. În prealabil, aprecierea a fost mai generoasă, dar nivelul de creştere s-a redus după deschidere de pe Wall-Street. Şi pe piaţa futures americană s-au consemnat aprecieri, după ce companii importante au raportat câştiguri şi după ce şomajul a scăzut cu mai mult decât se aşteptau economiştii. Conform raportului publicat joi, cererile pentru indemnizaţii de şomaj s-au redus cu 16.000 săptămâna trecută, ajungând la un total anualizat de 339.000, cel mai mic din 9 martie încoace.
Cu o cotă de lichiditate de nivel mediu pentru o jumătate de zi se remarca perechea euro/dolar. La ora 16.45 se observau 211 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia monedei unice se aprecia cu 0,12% la 1,30400 USD. Şi pe pieţele internaţionale euro a câştigat teren faţă de dolar. Moneda americană a înregistrat deprecieri după ce apetitul pentru risc s-a îmbunătăţit peste ocean, ca urmare a ştirilor favorabile din piaţa muncii.
Pe podium se mai afla derivatul pe acţiunile SIF5, cu 103 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia unei acţiuni a închis la 1,3760 lei, în scădere cu 1,15%.
În zona futures pe mărfuri interesul era destul de modest. Derivatul SIBGOLD era preferat pentru 76 de contracte pe scadenţa aprilie. Preţul de cotare de la ora 16