Intr-un comentariu pe Hotnews.ro, cu titlul “Dreptul de a fi putin corupt”, jurnalistul Dan Tapalaga vorbeste despre nevoia modificarii urgente a Legii privind conflictele de interese si introducerea unor standarde clare in cazul demnitarilor si avocatilor, din urmatorul motiv:
* “E inadmisibil ca un avocat condamnat definitiv pentru fapte de coruptie sa-si pastreze dreptul de a profesa. E revoltator ca parlamentari condamnati penal sa voteze sau sa elaboreze legi in Parlamentul Romaniei iar ministri trimisi in judecata pentru coruptie sa administreze bugete uriase. E nedrept fata de ceilalti pensionari din tara asta ca un judecator sa mai incaseze pensie dupa o condamnare pentru acte de coruptie. Daca vom continua asa, legalizam tacit dreptul unor categorii de cetateni de a fi putini corupti, de a fi putin penali.“
Vinovata pentru “rasturnarea valorilor” din societatea romaneasca este, in opinia lui Tapalaga, si presa romaneasca:
* La rasturnarea acestor valori contribuie, din pacate, si bresla gazetarilor, in special televiziunile de stiri. Nici aici lucrurile nu stau mai bine, dimpotriva. Marii infractori sunt martirizati, victimizati continuu, condamnatii definitivi au parte de un tratament intelegator, uman, toti penalii beneficiaza oricand de o spalare profesionista. Nici un realizator nu refuza dialogul jovial cu orice secatura, cu interlopi, cu penali, n-are importanta. E adevarat ca mogulizarea presei ne-a adus aici, dar pe jurnalisti cine-i obliga sa faca ceva impotriva constiintei lor? Nici in presa standardele nu sunt, asadar, mai ridicate.
Cititi AICI comentariul integral semnat de Dan Tapalaga
Intr-un comentariu pe Hotnews.ro, cu titlul “Dreptul de a fi putin corupt”, jurnalistul Dan Tapalaga vorbeste despre nevoia modificarii urgente a Legii privind conflictele de interese si introducerea unor standarde clare in cazul demn