Primarul Radu Mazăre a cerut, ieri, Administraţiei Pieţelor să elimine taxa de tarabă, pentru ca preţul cărnii să fie acceptabil pentru toate buzunarele
A fost zarvă mare, ieri, în Piaţa Griviţei, unde pieţarii au fost vizitaţi de către primarul Constanţei, care a venit personal să vadă care este preţul cărnii de miel. Motivul vizitei a fost provocat de faptul că edilul a aflat că Administraţia Pieţelor percepe o taxă de tarabă pentru cei care vând carne de miel pentru Paşti. „Printre multe alte probleme pe care le aveam de rezolvat cu 1 Mai, cu staţiunea Mamaia, am aflat că sunt lucruri în neregulă cu preţul la carnea de miel, că este mai scumpă decât în Bucureşti sau în alte locuri din ţară“, a declarat primarul. Radu Mazăre a precizat că, de zece ani, în Constanţa există un program numit „Preţul corect“, prin care vânzătorilor de miei nu li se percepe taxă de tarabă înainte de Paşti, pentru ca cei mai mulţi constănţeni să îşi poată permite o masă tradiţională cu ciorbă şi friptură de miel.
„Între timp, am aflat că anul acesta s-au trezit nişte deştepţi de la Administraţia Pieţelor, care au pus o taxă, nu mare, dar care a permis o creştere a preţului cărnii de miel. I-am certat şi le-am spus că dacă se mai întâmplă să schimbe ceva cu impact asupra populaţiei fără ca eu să ştiu, îi dau afară pe directorii şi pe managerii care au făcut lucrul acesta“, a afirmat Mazăre. Taxa de tarabă era de 50 de lei, iar aceasta se regăsea în preţul cărnii de miel, care în urmă cu câteva zile se vindea cu 27-30 de lei/kg. Ieri, costurile au scăzut la 25 de lei/kg, iar edilul le-a cerut comercianţilor să lase chiar şi sub acest preţ, dacă vor să îşi vândă marfa.
Miei între 10 şi 14 kilograme
De altfel, ieri, mulţi constănţeni au venit să vadă la ce preţ se vinde carnea de miel şi unii au cumpărat, alţii şi-au văzut de drum pentru că, cel mai probabil, nu-şi p