Șocurile produse de Semifinalele Ligii Campionilor...
Semifinalele Ligii Campionilor au produs două şocuri şi au deschis o epocă nouă în fotbalul european de club. Supremaţia germană e incontestabilă. Borussia Dortmund şi Bayern München au şanse mari să joace finala Ligii, în mai, la Londra, după ce au zdrobit în prima manşă a semifinalelor Real Madrid şi Barcelona. Foştii lideri ai fotbalului european au fost răsturnaţi în două nopţi de fotbal german irezistibil.
Mai întîi, Bayern a distrus, la München, tot ce era încă viu în Barcelona. Spaniolii au început, ca întotdeauna, bine cu un joc de posesie prelungit. Dar posesia nu mai e un atuu pentru Barcelona. Altătdată, posesia pregătea lovitura finală. De aproape un an, posesia e doar posesie - o performanţă strict statistică lipsită de urmări. Bayern a aşteptat perfect organizată defensiv şi a ripostat pe contre duse cu o viteză de sprinter şi o forţă de blindat.
Marile capcane tactice au fost perfect desfăşurate de Schweinsteiger, în postură de recuperator şi lansator de contre din adîncime, şi de Thomas Müller, infiltrat fără oprire în spaţiile libere şi mereu nemarcat. După ce Müller a deschis scorul, fisura a fost lărgită şi Barcelona a fost martora propriei disecţii. Messi, încă nerefăcut, a fost izolat şi deposedat sistematic de serviciul prin rotaţie al gărzilor lui Bayern. Stoperii, Pique şi Bartra, au fost solicitaţi în aer şi au cedat rapid la atacuri lansate agresiv de pe aripi.
Barcelona n-a reuşit nici un atac propriu zis şi a închiat cu bilnaţul absurd pe care îl provoacă o echipă care arestează mingea doar pentru a o reţine: 63% posesie în teren şi 0-4 pe tabelă. Bayern a atins un profesionism matur şi eficient. Echipa pierde foarte greu spaţiu şi iroseşte foarte puţine situaţii de joc. Disciplina tactică şi forţa fizică sînt, practic