Parcul din zona lacului Balta Gării, din Balş, care a fost amenajat în proporţie de 80 la sută, „suferă” din cauza săpăturilor pentru fier vechi. Tranşeele făcute de căutătorii de metale au împiedicat creşterea gazonului şi a florei din zonă.
În această primăvară, parcul de la Balta Gării, o investiţie de 1.485.000 de lei, care a fost realizată în proporţie de 80 la sută, are o cu totul altă faţă comparativ cu anii anteriori. Gazonul, locul de joacă, aleile şi celelalte lucrări care au fost realizate au dat cu totul alt aspect zonei. Din păcate, odată ce te apropii mai mult de malul apei, iese la lumină dezastrul. Tranşeele lăsate de zecile de căutători de fier vechi care şi-au făcut de cap chiar sub nasul autorităţilor, în miezul zilei, distrug orice senzaţie de frumos pe care a adus-o investiţia care viza chiar mărirea spaţiilor verzi din Balş. Astfel, unul dintre puţinele locuri de promenadă nu inspiră nici pe departe o senzaţie de plăcere, ci de dezolare. Un stâlp de electricitate scos din uz, care stă înclinat, gata să cadă, completează „opera” lăsată de „magneţii” Balşului. Cu toate acestea, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru săpături, nimănui nu pare să-i pese că parcul, care este cel mai mare din partea sudică a oraşului, a fost schilodit.
„Am fost bucuros să aud că vor face un parc modern aici. De fiecare dată când vin la gară, trec prin zonă şi, dacă ajung mai devreme, mă plimb pe malul acestui lac. Se vede că este mult mai curat, mai verde, mai frumos aranjat, dar cu cât înaintezi mai mult spre malul apei, te ia groaza. Păcat, pentru că nu orice oraş se bucură de asemenea colţuri de natură şi ar trebui să apreciem şi să îngrijim ceea ce avem”, declară Marius Cosma, care se afla în trecere pe lângă parcul recent amenajat.
Lucrările, stagnate din lipsă de fonduri
400 de mii de lei. De atât mai este nevoie pe