Administratorii de la asociaţiile de proprietari din Craiova care au picat evaluarea şi, implicit, şi-au pierdut atestatul, care le dădea dreptul să profeseze, se lasă cu greu duşi de la asociaţii.
După ce au primit dispoziţiile de retragere a certificatului de atestare, cei mai mulţi dintre aceşti administratori „s-au înţeles“ cu preşedinţii de la asociaţie să-şi păstreze locul de muncă, dar să fie trecuţi pe alte posturi. Şi cel mai la îndemână post le-a fost acela de casier. Cei mai şcoliţi au cumulat funcţia de casier cu cea de contabil. Decât să rămână fără un loc de muncă, unii dintre ei, chiar în prag de pensionare, au ales să-şi împartă salariul cu noul administrator. Era normal ca asociaţia să-şi angajeze un administrator cu atestat valabil şi care a promovat evaluarea. Cel puţin asta susţin reprezentanţii proprietarilor din asociaţiile care au această problemă.
Pe lista celor rămaşi fără atestat sunt peste 20 de administratori.
Păstraţi din ataşament
Asociaţia nr. 18 Calea Bucureşti este una dintre asociaţiile de proprietari care după evaluarea din martie, susţinută de Primăria Craiova, a rămas fără administrator. Ion Scripcaru a obţinut doar 45 de puncte din cele 60, câte i-ar fi fost necesare să-şi păstreze atestatul şi locul de muncă. Prin urmare, asociaţia s-a văzut nevoită să angajeze un administrator nou, dar nu a renunţat nici la cel de dinainte. Ca să împace şi capra, şi varza, reprezentanţii Asociaţiei nr. 18 Calea Bucureşti au decis să-l treacă pe Scripcaru pe funcţia de casier-contabil. „Fostul administrator a rămas contabil şi casier. El a lucrat 20 de ani la noi şi avem încredere în el. Am adus ca administrator o altă persoană, care are atestat“, spune preşedintele asociaţiei, Ion Licurici, fără să facă vorbire de veniturile celor doi angajaţi. Că sunt ataşaţi de angajaţi, nimic de zis, dar preşedinţii şi comite