După ce i-a dat pe mâna poporului pe managerii din companiile de stat, primul-ministru pare să fi abandonat lupta cu aceștia la primele semne de opoziție. Managerii amenință cu judecata, iar liberalii uzează de dreptul lor de veto, în interiorul coaliției. Ca și în alte cazuri, precum Mechel sau Oltchim, Ponta susține că nu are soluții. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Premierul Victor Ponta s-a văitat că, dacă ar tăia salariile directorilor din companiile naţionale, ar putea fi dat în judecată. El a susținut că singura soluţie ar fi o supra-impozitare, dar nici măcar asta nu poate: se opun "cei care îşi dau cu părerea" și editorialiștii!
"Toate aceste salarii sunt pe baza contractelor şi orice decid eu mâine, în consiliul de administraţie sau în adunarea generală, a doua zi sunt dat în judecată şi se câştigă procesul. S-a mai întâmplat şi cu domnul Boc şi cu toată lumea", s-a plâns Ponta unui grup de ziariști, încercând să distribuie eșecul său și către fostul premier.
Singura soluţie constituţională este cea a impozitării, dar și aici este greu, spre imposibil. "În primul şi în primul rând, trebuie să-i conving, nu pe partenerii liberali, că mulţi dintre ei - vorbesc de domnul Chiţoiu, de ceilalţi - ştiu; de cei care stau pe margine şi îşi dau cu părerea sau scriu editoriale", a arătat premierul. Și în acest caz, el pare să fi abandonat deja bătălia: dacă se opun liberalii, nici această variantă nu va fi adoptată.
Acum doar două zile, în deschiderea şedinţei de guvern, Victor Ponta promitea că lucrurile vor fi "îndreptate", iar luarea unei decizii părea iminentă. "În acelaşi timp, însă, mai îndreptăm nişte lucruri, care ne scăpau întotdeauna. Sigur că mă îndoiesc că undeva un mare bancher a reuşit să câştige în ultimii ani, în medie, 188.000 RON pe lună, cum se câştiga la Asigurări, sau 80.000 RON pe lună, ca la Valori Mobiliare, sau 62.00