Universitatea din Oradea sărbătoreşte 50 de ani de învăţământ superior continuu în urbea de pe Crişul Repede, iar ca să marcheze acest moment, la Biblioteca universitară conducerea instituţiei a vernisat expoziţia "Revistele Universităţii din Oradea 1963-2013".
Potrivit rectorului Constantin Bungău, scopul expoziţiei este unul întreit: "Să omagiem ce s-a făcut din 1963 încoace din punct de vedere al revistelor ştiinţifice, să scoatem în evidenţă revistele care au valoare prin articolele din cuprinsul lor şi prin indexarea lor şi să vedem ce avem de făcut astfel încât revistele din top să se menţină, iar celelalte să ajungă să fie recunoscute pe plan naţional şi internaţional".
Bungău a spus că toate revistele Universităţii orădene trebuie să fie continuu într-un proces de îmbunătăţire, apreciind că unele reviste au o "ţinută exemplară", în timp ce altele nu reprezintă ţinuta academică. Soluţia pentru îmbunătăţirea designului revistelor este, în opinia rectorului, Editura Universităţii din Oradea, aflată în plin proces de reorganizare şi care va trebui să respecte nişte standarde în publicarea revistelor orădene.
Cu această ocazie, în faţa universitarilor orădeni a apărut şi proaspăta nouă directoare a Editurii universitare, lectorul Cristina Dogot de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.
De asemenea, la vernisajul expoziţiei au primit o plachetă de felicitare istoricul Sever Dumitraşcu, coordonatorul celor mai bine cotate şapte publicaţii orădene, dar şi tânărul biolog Istvan Sas, redactorul şef al singurei reviste orădene cotată naţional în cea mai înaltă categorie de clasificare, A.
În total, în prezent Universitatea are 45 de reviste, din care 29 indexate în cel puţin 2 baze internaţionale. 8 din revistele orădene sunt, în clasamentul naţional, în categoria C, 2 în B, 17 în B+, una