Desi pare greu de imaginat, timp de 60 de ani, in secolul 13, tara noastra si China au facut parte timp de sase decenii din acelasi imens stat: Imperiul Mongol. Cu aceasta idee in minte, o vizita la expozitia "Comorile Chinei" care se deschide la Muzeul de Istorie poate fi si mai atractiva. Piesele "vedeta" sunt cei patru soldati din celebra Armata de Teracota construita acum peste 2.000 de ani, insa in expozitie se gasesc si vase de peste 4.000 de ani vechime, dar si statui care le-au "astamparat" foamea in viata de dincolo marilor imparati chinezi. Biletul de intrare este 25 de lei pentru adulti.
Piesele "vedeta": pretiosii soldati de teracota si calul de 700 kg
Doi razboinici de argila Foto: Hotnews Expozitia isi deschide portile pe 30 aprilie si poate fi vizitata trei luni, programul fiind de la 10.00 la 18.00 de marti pana duminica, sambata fiind program prelungit spre ora 22.00. Piesele de rezistenta sunt cei patru razboinici si un cal din celebra Armata de Teracota din Xi'an. Vorbim de statui create acum 2.000 de ani, cu inaltimi intre 1,70 si 1,90 metri si greutate de circa 200 kg. Calul are 700 kg si per total ne referim la piese atat de valoroase incat au fost asigurate fiecare pentru sume de ordinul milioanelor de euro.
Fiind vorba de exponate atat de valoroase, masurile de securitate vor fi draconice, la intrare va fi control ca la aeroport si va fi interzisa intrarea cu umbrele, obiecte ascutite mancare si bautura.
Armata de Teracota din Xi'an, opera unui imparat care a vrut cu ORICE pret sa ramana in istorie
Un imparat numit Shi Huang Di, care a detinut puterea acum 2.400 de ani in China, a ordonat ca in monumentalul sau mormant sa fie construiti 8.000 de razboinici de argila in marime naturala. Se estimeaza ca 700.000 de oameni au trudit cateva zeci de ani la acest mausoleu, iar acum, patru dint