Asociaţia „Salvaţi o viaţă” din fondurile strânse prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit şi-a propus să achiziţioneze aparatură medicală pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea. „Am ales să susţinem Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea deoarece acesta reprezintă în sistemul me-dical de urgenţă piatra de temelie a salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii limită, cum ar fi accidente rutiere, inundaţii, situaţii între viaţă şi moarte, iar acţiunea lor promptă depinde uneori nu numai de profesionalism, ci şi de dotarea corespunzătoare. Medicina de urgenţă, aşa cum este practicată în prezent, este o specialitate relativ nouă, apărută din dorinţa de a se promova acţiuni unitare, standar-dizate, protocolizate, la un nivel de profesionalism superior pentru pacienţii aflaţi în situaţii critice în special, dar şi pentru celelalte categorii de pacienţi clasificaţi drept urgenţe”, spune Emilia Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei.
Conform cadrului legislativ actual, cei care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă” o pot face în funcţie de categoria din care fac parte. Societăţile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariaţii prin redirecţionarea a 2% din impo-zitul anual.
Codul de identificare fiscală al Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.
Asociaţia „Salvaţi o viaţă” din fondurile strânse prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit şi-a propus să achiziţioneze aparatură medicală pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea. „Am ales să susţinem Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea de