Primul imobil verde de acest gen din Cluj-Napoca va redeveni integral ocupat până în toamnă. Pe platforma Clujana, dezvoltatorii de la Coratim au aceeaşi ţintă.
În paralel cu ridicarea în şantiere a noi clădiri de birouri de clasa A în apropierea centrului, dezvoltatorii de imobile de la periferie încearcă să ducă gradele de ocupare la 100%. Unii chiriaşi s-au retras după doar câteva luni de funcţionare, alţii au renunţat înainte să înceapă activitatea.
Imobilul de birouri Amera Tower de pe Calea Baciului, ce a obţinut anul trecut certificarea LEED Gold de clădire verde, mai are de primit chiriaşi pe încă 1.200 mp. Unul dintre cele două etaje încă disponibile se află în vizor şi în negocieri pentru a fi preluat de una dintre companiile care şi-a stabilit deja sediu în clădirea de pe Calea Baciului. „Şi pentru restul suprafeţei libere suntem în discuţii cu o companie suedeză interesată să vină aici pentru un call center. Cel târziu în toamnă ar trebui să avem închiriată întreaga clădire, ceea ce înseamnă că în trei ani am închiriat clădirea de două ori", a amintit Adam Ambrus, reprezentantul Amera. La finele anului trecut, proprietarii estimau că gradul de ocupare va reajunge la 100% înainte de închiderea anului şi că în acest fel închirierea de două ori a imobilului va lua doi ani.
Proprietarii au reuşit să găsească un ocupant pentru întregul spaţiu în 2010, însă chiriaşul, grupul olandez ING, a anunţat în 2011 că a luat decizia de a închide centrul său regional, inaugurat în septembrie anul precedent, unde urmau să lucreze 1.000 de persoane. Amera a rămas din nou cu spaţii disponibile. În interval de câteva luni, proprietarii au găsit mai mulţi clienţi pentru spaţii. Compania de asigurări Groupama şi-a regrupat activitatea şi
şi-a stabilit în Amera Tower sediul central din Cluj, ducând gradul de ocupare al imobilului la 60%. Francezii au oc