Alocarea celor 2,5 miliarde de lei din fondul de rezerva al judetului pentru Spitalul de Urgenta „Mavromati” a starnit o serie de discutii in Consiliul Judetean, unii consilieri considerand ca ar fi trebuit gasita o alta sursa pentru suplimentarea fondurilor spitalului, nu fondul de rezerva al judetului.
Consilierul Dorin Ciustea nu si-a ascuns ingrijorarea ca pentru eventualitatea unei situatii de urgenta judetul ramane descoperit pe trimestrul al doilea din an. Acesta a atentionat ca fondul de rezerva este destinat situatiilor neprevazute, de urgenta.
„Ce era asa neprevazut faptul ca spitalul are datorii mari la operatorul de apa? Nu se stia de aceste datorii? E o situatie nu prea este sanatoasa, ca ne gandim ca poate sa fie o situatie care intr-adevar sa necesite interventie financiara din fondul de rezerva. ori noi pe trimestrul al II-lea epuizam fondul”, a spus, in interventia sa, consilierul judetean Dorin Ciustea.
Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a venit insa cu argumentul ca situatiei de la Spitalul „Mavromati” trebuie sa i se gaseasca o rezolvare grabnica, din cauza datoriilor acumulate la furnizori de unitatea medicala. Florin Turcanu a aratat ca sperantele unitatii medicale pentru plata unor datorii stau doar in alocarea de fonduri de la CJ, in conditiile in care „finantarea de la Casa de Asigurari de Sanatate este asa cum este”.
„Acolo sunt si probleme cu niste drepturi ale angajatilor, nu s-au dat tichetele si sindicatele amenintau cu iesirea in strada”, a spus Florin Turcanu, presedintele CJ Botosani.
Una dintre cele mai mari datorii ale Spitalului Judetean este catre furnizorul de apa, Societatea Nova Apaserv, catre care vor pleca si cei mai multi bani din cei alocati ieri de CJ. Consilierul Catalin Flutur a criticat insa faptul ca CJ nu a lasat la alegerea Consiliului de Administratie al spitalului deci