Dacă viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, susţine că se simte o încălzire a dialogului cu Tiraspolul, atunci reprezentantul politic al transnistrenilor la negocieri, Nina Ştanski, afirmă că nu este la fel de optimistă. Ba mai mult, Nina Ştanski afirmă că dialogul între Tiraspol şi Chişinău între rundele de negocieri în format 5+2 este foarte pasiv.
Cei doi au avut o întrevedere cu reprezentantul special al preşedenţiei ucrainene a OSCE pentru conflicte prelungite, Andrii Deşiţa, care a efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 23-25 aprilie. Eugen Carpov a declarat că la întâlnirea de ieri, au fost discutate detaliile următoarei runde de negocieri în format 5+2 care se va desfăşura la sfârşitul lui mai la Odesa.
De asemenea, viceprim-ministrul pentru reintegrare a remarcat că înainte de vizita lui Andrii Deşiţa, grupurile de lucru comune Chişinău –Tiraspol au avut mai multe şedinţe unde s-a vorbit despre agricultură, ecologie şi trafic liberalizat al populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi al transportului.
Potrivit IPN, Eugen Carpov a calificat înţelegerea dintre Chişinău şi Tiraspol ca oamenii să circule lejer în perioada sărbătorilor pascale peste Nistru ca o apropiere între cele două maluri şi o înţelegere mai bună între părţi. Referindu-se la tensiunile de la Bender, unde poliţiştilor moldoveni li se interzice să se deplaseze în uniformă, iar penitenciarele aflate sub jurisdicţia Chişinăului riscă să fie deconectate de la comodităţi şi lăsate fără alimente, Eugen Carpov a spus că această chestiune este pe ordinea de zi a negocierilor din Odesa.
Reprezentantul politic al Tiraspolului la negocieri, Nina Ştanski, a remarcat însă că nu este de acord cu Eugen Carpov în privinţa îmbunătăţirii dialogului cu Chişinăul. Ea susţine că în timpul dintre rundele de negocieri acest dialog este pasiv şi de la ultima rund