Răzvan Alexandru Pindic este elev în clasa a XII-a al Liceului „Grigore Moisil” Tulcea și va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Filosofie ce se va desfășura în Danemarca, în perioada 16-19 mai. Calificarea sa a venit în urma obţinerii premiului III la faza naţională a acestei olimpiade. Răzvan a mai participat şi la alte competiţii naţionale, printre care Olimpiada de Română, la care a obţinut locul IV, sau cea de Cultură şi Spiritualitate Românească. În mod paradoxal, vrea să devină student al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, şi crede că filosofia îl va conduce spre cercetare ştiinţifică.
Rep.: De ce ai ales filosofia? Cum ți s-au părut subiectele?
A.P.: Administrativ, acolo unde am stat eu, condițiile nu au fost foarte bune, dar orașul Baia Mare mi s-a părut foarte frumos. Concursul în sine nu mi s-a părut greu și până la urmă pentru asta am fost acolo. Subiectele nu au fost foarte dificile, am avut de abordat două teme: filosofie politică și gnoseologie adică filosofia cunoașterii și am avut de compus două eseuri. Eu am o altfel de viziune asupra acestei olimpiade și pentru mine nu are nicio legătură cu filosofia în sine, ci este vorba pur și simplu de un concurs pentru elevi, un fel de recunoaștere socială, dar atât. Însăși filosofia pentru mine nu mai are o valoare prea mare și am trecut înspre filosofare. De altfel, Constantin Noica spunea că nu crede că există filosofie, poate doar filosofare. La un moment dat devine ideea de a da o soluție vieții.
Rep.: De unde pasiunea ta pentru filosofie?
A.P.: La Matematică-Informatică se cere o maximă implicare pentru fiecare obiect în parte, nu se mizează pe materiile principale ale profilului și copiii nu mai au ce să facă pentur că li se cere foarte mult. Pe lângă asta am avut și nenorocul să nu mă înțeleg cu modul de predare al anumitor profesori de la materiile de