Nicio petrecere fără Jägermeister. Acestă băutură de origine germană a devenit catalizatorul oricărei petreceri reuşite. Chiar dacă este de provenienţă germană, băutura a fost adoptată rapid de europeni care au transformat-o într-un mod ideal de distracţie, mai ales în diverse combinaţii.
La origine, Jägermeister a fost o băutură destinată vânătorilor, deşi, în prezent, acest amestec obscur de plante a început să fie asemănat băuturii naţionale a britanicilor. Tradus literar, Jägermeister înseamnă „vânătoare – maestru”, combinând Jäger (vânător) şi meister (maestru, în sensul unui profesionist).
Curt Mast, un vânător înfocat de origine germană, este considerat a fi distilatorul iniţial al băuturii. Încadrându-se la categoria digestivelor, Jägermeister este un amestec din 56 de ierburi şi condimente cu o concentraţie de 35% alcool. După ce ingredientele au fost măcinate şi cufundate în apă şi alcool pentru două, trei zile, mixtura este filtrată şi pusă în butoaie de stejar pentru un an de zile. După, băutura este filtrată din nou, apoi este amestecată cu zahăr, caramel, alcool şi apă. Urmează ultima filtrare şi apoi îmbutelierea.
În prezent, nicio petrecere nu este lipsită de această băutură, un shot de Jäger fiind modalitatea perfectă de a începe o seară plină. Mai nou, un simplu shot pare să nu fie suficient, de aceea cocktailurile, precum „Jägerbomb”, vin să întregească senzaţia conferită de aceast digestiv. Ce este Jägerbomb? O combinaţie de Jägermeister şi o băutură energizantă. Este servită într-un pahar de shot scufundat într-unul mai mare care conţine băutură energizantă.
Saturaţia Jägermeister
Apetitul britanicilor pentru acest fel de băutură este de necontenit. Tinerii şi vedetele deopotrivă dau pe gât în jos licoarea magică de fiecare dată când au ocazia. De obicei, o porţie dublă din acest digestiv a devenit cel mai frecvent m