Poeta Jill Bialoski a scris: „Voiam să mă mărit, dar acum am realizat că nu am vrut niciodată să fiu o soţie“. Multe alte femei îi împărtăşesc părerea din numeroase motive.
Unele femei privesc soţia ca pe acea persoană asexuată care este utilă numai pentru a face copii şi a pregăti de mâncare din când în când.
Sociologul Jessie Bernard afirmă că depinde foarte mult de care parte a baricadei te afli: din postura de soţ sau de soţie.
Ea spune că experienţele pe care le trăiesc cei doi într-un mariaj sunt diferite, iar conceptul de „două persoane în una“ nu prea se aplică. General vorbind, căsătoria favorizează mai mult soţul decât soţia, notează „Huffington Post“.
Sociologii Karyn Loscocco şi Susan Walzr, prin lucrarea „Gender and the Culture of Heterosexual Marriage in the United States“, explorează cartea lui Andrew Cherlin, The Marriage Go-Round, care încearcă să explice rata crescută a divorţului în Statele Unite.
Ele au descoperit că, chiar şi într-o căsătorie unde ambii parteneri se tratează în mod egal, tot există o conştientizare clară a rolurilor celor două sexe şi a modului în care o femeie sau un bărbat „ar trebui“ să se comporte.
Potrivit studiului, femeile sunt cele mai dezavantajate. Ele au tendinţa să vadă greşeli în mariajul lor, mai degrabă decât bărbaţii, sunt cele care iniţiază un divorţ şi sunt mai puţin fericite.
Odată căsătoriţi, bărbaţii sunt cei care au tendinţa de a lua în considerare un al doilea mariaj decât o femeie.
Unul dintre motivele pentru care femeile sunt nefericite în căsnicii este faptul că ele încă sunt cele care controlează nevoile şi răspunsurile emoţionale.
Bernard scrie: „Aşteptările femeilor şi bărbaţilor în legătură cu mariajul nu vor fi întâlnite niciodată, nu pot fi. Iar cerinţele noastre vor creşte odată cu standardele noastre. Bărbaţii şi femeile vor continua să se dez