Pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale, preţurile la pro-dusele tradiţionale alimentare sunt pe cale să explodeze.
începând cu cozonacii, ouăle şi teminând cu carnea de miel, toate se scumpesc în măsura în care cererea este tot mai mare. Din pricina restricţiilor impuse de normele de igienă şi sanitar-ve-terinare, producătorii de carne de miel au rămas tot mai puţini şi oferta este mult mai mică comparativ cu anii trecuţi. în consecinţă, preţurile sunt “dictate” de marii retaileri, chiar dacă marfa lor nu este de cea mai bună calitate.
Inclusiv preţul florilor a fost majorat, ţinând cont că duminică sunt Floriile.
Persoanele care doreau să meargă la cumpărături mai devreme, pentru a evita aglomeraţia din preajma sărbătorilor de Paşte, vor fi nevoite să-şi achiziţioneze doar o parte din cumpărături, întrucât carnea de miel şi de ied nu a apărut încă în magazine. Se estimează că preţul unui kg de ied va fi în jur de 20 de lei, în timp ce carnea de miel va ajunge şi la 30 de lei/kg.
Deocamdată în alimentare se poate găsi doar pastramă, cu preţ de 35 de lei/kg şi organe de miel.
O parte din cozonaci au fost frământaţi deja şi îi găsiţi în magazine cu un preţ începând de la 8,29 de lei şi ajungând până la 20 de lei.
La un calcul sumar bugetul pentru masa de Paşte variază între 300 şi 600 de lei, însă pentru cei care nu şi-au făcut lista de acasă, există posibilitatea ca diversitatea produselor din magazine şi tentaţia să-i determine să bage mâna mai adânc în buzunar.
Pentru perosanele care nu vor cumpăra carne de miel şi ied din magazine, mare atenţie la cântar. Chiar dacă se apropie Sfintele Sărbători, bişniţarii tot la bani se gândesc. (S.Ş.) Pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale, preţurile la pro-dusele tradiţionale alimentare sunt pe cale să explodeze.
începând cu cozonacii, ouăle şi teminând cu carnea de miel