Fructele exotice au o serie de proprietăţi benefice asupra organismului. Sunt o bogată sursă de vitamine, fiind recomandate şi în tratarea diverselor boli
Ananasul
Originar din America de Sud, ananasul conţine toată gama de vitamine - A, B, C şi E, acid citric, magneziu, iod, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier şi glucoză. Este unul dintre puţinele alimente care ajută la scăderea în greutate, fiind un excelent detoxifiant şi diuretic. În plus, ananasul stimulează circulaţia sângelui şi are un puternic efect antioxidant, fiind recomandat în ateroscleroză, boli ale inimii, astm, afecţiuni ale colonului şi artrite reumatoide. Studiile recente au pus în evidenţă faptul că sucul de ananas are şi efecte anticancerigene (cancer ovarian, de sân, de plămâni, colon şi piele). Totodată, ananasul reduce inflamaţiile, are rezultate în tratarea sinuzitelor, a durerilor de gât, dar şi în recuperarea rapidă după intervenţiile chirurgicale.
Avocado
Recunoscut în America de Sud ca „fructul frumuseţii”, avocado are şi un rol important asupra menţinerii sănătăţii. Previne cancerul, ajută la digestie, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, stimulează imunitatea şi ajută la diminuarea colesterolului din organism. Prin conţinutul bogat de vitamine, A, B, C şi E, avocado este „ingredientul” principal pentru frumuseţea pielii şi a părului. Totodată, ele este indicat şi în perioadele de maxim efort intelectual, căci prin conţinutul de fosfor, fier şi magneziu îmbunătăţeşte gradul de concentrare. Fructul poate fi consumat atât în stare naturală, cât şi în diverse meniuri rafinate sau cocktail-uri.
Papaya
Cunoscut şi sub denumirea de „fructul îngerilor”, papaya are un procent bogat de substanţe nutritive, minerale şi fibre, foarte utile în prevenirea diabetului şi aterosclerozei. Fibrele de papaya luptă împotriva cancerului de colon, în timp ce nutrienţii