Noua modă comericală, o combinaţie între publicitate agresivă şi reduceri, de multe ori aparente, axată pe ziua de vineri, uzitată de ceva timp şi în România, s-a dovedit una de succes pentru comercianţii care au adoptat-o. Mai mult, de la electronice, electrocasnice şi alte mărfuri, am observat că şi o prestigioasă marcă de maşini premium nemţească a inclus-o în strategia de marketing.
Dacă tot este la modă „Black Friday”, propun o trecere în revistă a câtorva ştiri rele, care, într-un fel, ne anunţă ce ne aşteaptă.
Spitalele ar putea să tragă obloanele. În ciuda introducerii coplăţii, managerii spitalelor ţipă că banii sunt insuficienţi pentru sănătate. Multe spitale din România, cu excepţia celor de urgenţă, ar putea să-şi închidă porţile, pentru că banii alocaţi de la casele de asigurări de sănătate ajung cel mult pentru plata salariilor, neputând fi luate în calcul tratamentele pacienţilor, susţin managerii unor unităţi sanitare.
Banii alocaţi spitalelor au scăzut cu procente între cinci şi 30%, dar pentru managerii spitalelor mici, orice diminuare este resimţită, întrucât duce spre imposibilitatea de a acorda tratamente bolnavilor, au declarat managerii unor unităţi sanitare.
În ciuda introducerii coplăţii, managerii spitalelor ţipă că banii sunt insuficienţi pentru sănătate.
În replică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că spitalele nu primesc mai puţini bani, dar unii directori nu au înţeles rolul pe care îl au ca manageri, ei putând mări fondurile renunţând la spitalizările fictive şi folosind alocările pentru ambulatoriu, unde pot fi 30 la sută internări pe zi.
Între gâlceava managerilor şi a ministrului, mulţi români bolnavi suferă, iar alţii chiar mor prin spitale din cauza mentalităţii unora şi a deficienţei sistemului sanitar.
Bursa joburilor îi ţine pe tuşă pe elevii silitori. O idee bună venită în