Cine are impresia că folosirea metroului ca mijloc de transport în comun nu are niciun punct negativ, ar face bine să se mai gândească o dată. Circulaţia cu metroul poate povoca boli ale inimii şi ale ficatului, conform unui studiu recent, efectuat de cercetători de la Universitatea Southampton (Marea Britanie). Cine are impresia că folosirea metroului ca mijloc de transport în comun nu are niciun punct negativ, ar face bine să se mai gândească o dată. Circulaţia cu metroul poate povoca boli ale inimii şi ale ficatului, conform unui studiu recent, efectuat de cercetători de la Universitatea Southampton (Marea Britanie).
Conform MedDaily, citat de Agerpres, prezenţa particulelor mici de praf din aerul subteran, particule ce sunt bogate în metale precum fierul şi cuprul, este cauza tuturor neplăcerilor.
În cadrul studiului, s-a constatat că particulele pot pătrunde în organism, inclusiv în plămâni, ficat şi creier. Praful generează molecule reactive, care conduc la crearea unui efect toxic. particulelor.
Particulele mari de praf sunt reţinute în mucusul de pe trahee, iar particulele mici pot pătrunde în bronhii şi în zonele profunde ale plămânilor.
„Nivelul ridicat al activităţii mecanice pe căile ferate subterane, împreună cu temperatura foarte mare, joacă un rol cheie în generarea prafului bogat în metale", a precizat Matt Loxham, şeful echipei de cercetători.