Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarii de Stat Adrian Pană şi Raed Arafat s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România (CMR), printre temele abordate numărându-se şi noul proiect de Lege a Malpraxisului. Conform site-ul Ministerului Sănătăţii, Nicolăescu a înmânat reprezentanţilor CMR o primă formă a proiectului de lege şi i-a anunţat că acesta ar putea intra în dezbatere publică în luna mai.
Referitor la noul proiect de Lege a Malpraxisului, secretarul de stat Raed Arafat a precizat într-un interviu acordat agenţiei Agerpres: "Lucrăm la forma finală a acestei legi, pentru a intra în dezbatere publică. Se are în vedere reducerea cazurilor rezolvate în tribunal printr-o mediere anterioară şi, în acelaşi timp, a nemulţumirilor populaţiei. Încercăm să limităm birocraţia şi să uşurăm rezolvarea cazului. Actul normativ aduce anumite schimbări în parcursul circuitului. Se are în vedere obţinerea răspunsului pentru reclamant într-o perioadă foarte scurtă şi, numai dacă nu este mulţumit de mediere, să ajungă în instanţă. Asigurările trebuie să plătească despăgubirile, unde este cazul, chiar înainte de a se ajunge în instanţă. Modificările legii malpraxisului vor fi semnificative, pentru a face mecanismul să funcţioneze. Noi avem acum o lege, din păcate, nu este aplicabilă la momentul actual în totalitate pentru a rezolva problema malpraxisului cum se rezolvă în alte ţări".
Editor: Ionuţ Nica
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarii de Stat Adrian Pană şi Raed Arafat s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România (CMR), printre temele abordate numărându-se şi noul proiect de Lege a Malpraxisului. Conform site-ul Ministerului Sănătăţii, Nicolăescu a înmânat reprezentanţilor CMR o primă formă a proiectului de lege şi i-a anunţat că acesta ar putea intra în dezbatere