O botosaneanca isi cauta dreptatea in justitie dupa ce in urma contractarii unui credit pentru un telefon mobil a ajuns sa fie hartuita si amenintata de angajatii unei societati bancare.
Desi a incercat sa fie bun platnic, o serie de factori, cum ar fi faptul ca reprezentantii magazinului nu i-au explicat pe indelete ce inseamna produsul bancar contractat si lipsa de transparenta a unitatii emitente legata de banii datorati a dus la acumularea de datorii uriase, ce depaseste de zece ori valoarea produsului cumparat.
In urma cu mai multi ani atrasi de usurinta cu care isi puteau cumpara electrocasnice in rate, doar cu buletinul, foarte multe persoane si-au facut credite insa au ajuns in situatia de a plati dublu sau chiar mai scump obiectele achizitionate. In aceasta situatie este si M.A. Povestile celor ajunsi in conflict cu EFG Retail Services IFN, emitentul cardurilor de credit Euroline, parca sunt trase la indigo. Clientii au cumparat bunuri cu plata in rate de fiecare data semnarea contractului fiind doar o formalitate, putini fiind cei care chiar citeau ce semneaza. La cateva saptamani dupa ce plecau cu bunurile din magazin, primeau prin posta si cardul Euroline. Astfel incepea aventura.
Oamenilor li se stabilea o limita de credit suplimentara cumparaturii deja efectuate, iar sumele puteau fi folosite fie pentru alte cumparaturi in magazine, fie sub forma retragerilor de numerar. Combinatia celor doua limite de credit, situatie care nu a fost explicata clientilor nici de personalul magazinelor partenere, nici de reprezentantii companiei emitente a cardurilor, a dus la acumularea de datorii, fara ca utilizatorii produsului financiar sa constientizeze acest lucru. Mai exact cardul Euroline atasat are la baza un mecanism complicat, care nu este inteles de marea majoritate a clientilor. Aditionarea unei limite de credit suplimentare, care s-a cu