La ora actuală, ieşenii pot să-şi cumpere mielul de Paşte doar din Piaţa Nicolina, singurul loc unde mieii se aduc gata sacrificaţi. Excluzând cele două centre de sacrificare din municipiul Iaşi, mieii mai atârnă la vânzare doar în hala de lactate din Piaţa Nicolina, unde un producător din Botoşani vinde carnea de miel cu 25 de lei kilogramul.
În afară de cele două centre de sacrificare din municipiul Iaşi (Piaţa agroalimentară Tătăraşi Sud – Doi Băieţi şi fostul abator AJC Ana Maria - CUG), cetăţenii mai au un singur loc de unde pot cumpăra în prezent carne de miel. Este vorba despre piaţa Nicolina, unde şi-a făcut apariţia doar un singur comerciant şi acesta venit din judeţul Botoşani. „Sunt cinci pieţe în care producătorii pot comercializa miei şi vorbim aici de Piaţa Nicolina, Alexandru, Independenţei, Hala Centrală şi Piaţa Dacia. Deocamdată, doar în Piaţa Nicolina au apărut miei. Este vorba de un singur producător din judeţul Botoşani. Ne aşteptăm ca de sâmbătă să apară mai mulţi producători, dar din experienţa anilor trecuţi, aceştia merg mai mult în pieţele Nicolina şi Alexandru, pentru că acolo au vad bun”, a declarat Cristinel Stărică, director EcoPiaţa. Deşi la ora actuală este unicul producător care comerializează miei în Piaţa Nicolina, vânzările nu merg chiar atât de bine, din spusele acestuia. „Ieri (n.r. miercuri) am venit cu 15 miei şi am reuşit să-i dau pe toţi. Azi am adus 20 de bucăţi şi uitaţi-vă şi dumneavoastră, e trecut de ora prânzului şi am dat doar şapte miei. Nu prea cumpără lumea, că nu are bani iar cei care vin, cumpără câte jumătate de miel. Sper să meargă mai bine cu cât ne apropiem de sărbătorile pascale”, ne-a mărturisit Ion Brânzariu, un comerciant de miei venit de la Botoşani. Costul pe kilogramul de carne de miel este de 25 de lei, iar mieii vânduţi de Ion Brânzariu au între 5 şi 12 kilograme. Botoşăneanul susţine că pro