Scris de Călin Corpaş - Preşedintele CJ transmite: Centura Aleşd a primit undă verde de la europeni, iar cea de la Beiuş-Ştei urmează, la rând.
După semnale contradictorii, ba că centurile ocolitoare de la Aleşd şi Beiuş se fac, ba că una se face şi alta mai aşteaptă, iată că joi preşedintele Consiului Judeţean s-a învrednicit să transmită un comunicat de presă scris într-un ton optimist. Cornel Popa, cel care a câştigat şefia CJ promiţând lucruri pe care predecesorul său Ţîrle nu le-a reuşit, a avut şi încă mai are emoţii pentru mai multe proiecte importante ale judeţului: pista Aeroporului, mutarea Muzeului Ţării Crişurilor, parcurile industriale din judeţ, halele de frig pentru produsele agricole ale producătorilor locali. Acestea sunt proiecte pe care şeful de la Consiliu şi le-a asumat în campania electorală, precum parcurile industriale, iar pe altele le-a moştenit, vezi cazul Aeroportului şi al Muzeului.
Iată, aşadar, comunicatul sosit joi pe adresa redacţiei, semnat de Cornel Popa:
„În această săptămână (23-24 aprilie 2013), s-au aflat la Bucureşti reprezentanţii Comisiei Europene pentru a decide soarta finanţării centurilor ocolitoare ale oraşelor Aleşd, Beiuş şi Ştei.
Variantele ocolitoare Aleşd Nord şi Aleşd Sud au fost acceptate, fără nicio obiecţiune.
Varanta ocolitoare Ştei (Beiuş-Ştei-Vaşcău) a primit acordul de principiu, cu menţiunea că reprezentanţii JASPERS (firma de audit contractată de C.E.) trebuie să analizeze Studiul de fezabilitate, până la finalul lunii mai.
Vă reamintim că, în urmă cu o lună, varianta Aleşd trecuse de analiza preliminară, dar varianta Beiuş-Ştei-Vaşcău fusese respinsă din lipsa unei susţineri serioase. Aflând despre această situaţie, am pregătit o Notă de fundamentare care să îi ajute pe cei de la CNADR să susţină cu argumente pertinente necesitatea şi utilitatea acestei variante pentru întreag