Motorul de căutare avansată Wolfram Alpha a oferit noi informaţii despre profilul utilizatorului mediu de Facebook, analizând datele prezente în cadrul aplicaţiei lor Wolfram Alpha Personal Analytics for Facebook.
Wolfram Alpha a strâns datele introduse de către utilizatori în motorul de analiză şi a început să le pună cap la cap pentru a ajunge la rezultate concludente din punct de vedere ştiinţific.
Prima întrebare la care au vrut să răspundă cei de la WA a fost cât de mare sunt reţelele sau mai degrabă, cât de mulţi prieteni ale utilizatorul mediu din Facebook. Ei au ajuns la concluzia că cifra estre de 342 de prieteni. Pentru acest lucru au realizat şi un grafic cu diferitele cantităţi de prieteni pe care le are cineva în Facebook.
De asemenea, o concluzie foarte interesantă a fost faptul că mulţi oameni nu au prieteni în Facebook sau au foarte puţini (de ordinul zecilor).
Când avem cei mai mulţi prieteni? O altă întrebare la care a vrut să răspundă Wolfram Alpha. Aparent, lista de prieteni se populează în ultimii ani ai adolescenţei şi intră în declin apoi. Se mai poate extrage o concluzie aici: cei mai în vârstă au mai puţini prieteni, din simplul motiv că cei de vârsta lor nu au adoptat la fel de mult Facebook.
Ce statut conjugal au utilizatorii de Facebook? În tinereţe, evident, cei mai mulţi sunt singuri, dar foarte puţini sunt căsătoriţi. Cifrele evoluează apoi, iar la 70 de ani majoritatea sunt căsătoriţi, văduvi sau într-o relaţie. Cele mai multe relaţii par a apărea în jurul vârstei de 24 de ani, iar o buclă ascendentă apare în jurul vârstei de 27 ani pentru logodnă.
Unde ne naştem, unde ajungem? Facebook este un bun indicator, dacă datele sunt studiate bine, asupra migraţiei oamenilor. De exemplu, în imaginea de mai jos, se poate vedea că cei născuţi în România au o apetenţă pentru Italia, Germania, Spania, Marea Brit