Tulcea este oraşul care reciclează cel mai eficient ambalajele. Într-o compeţie desfăşurată timp de şase luni, 20 de localităţi din toată ţara s-au luptat pentru titlul de "Oraşul Reciclării", competiţie organizată de Eco-Rom Ambalaje.
Joi seară, primarii din cele 18 oraşe participante (Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău ) şi din două sectoare ale Bucureştiului (Sectorul 1 şi 6) s-au adunat pentru a afla cine a colectat selectiv cel mai eficient şi cine a colaborat cel mai bine cu cetăţenii.
Citeşte şi Bucureşti: Cum se colectează selectiv în Sectorul 4
Pe parcursul competiţiei, au fost colectate separat peste 5.5 milioane kilograme de deşeuri de ambalaje, dintre care peste două milioane de kg de plastic, peste 3.1 milioane kilograme de hârtie-carton, 451.000 kilograme de sticlă şi peste 30.000 kilograme de metal, a precizat Eco-Rom Ambalaje într-un comunicat remis redacţiei. Astfel, aproximativ trei milioane de români au acum acces la un sistem de colectare selectivă, prin cele 7.500 de containere speciale oferite de Eco-Rom. Tulcea, marea câştigătoare a serii
Tulcea a fost oraşul care a obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea finală, demonstrând astfel că deţine cel mai performant sistem de colectare separată dintre cele 20 de oraşe participante, au precizat reprezentanţii Eco-Rom Ambalaje. Primarul Constantin Hogea (PDL) a explicat, pentru România Liberă, că, deşi Tulcea a ieşit câştigătoare, nu înseamnă că lupta cu gestionarea deşeurilor s-a încheiat.
Astfel, Hogea a arătat că, în România, se pierde foarte multă materie primă, pentru că oamenii nu sunt învăţaţi să colecteze selectiv şi că "nu suntem în situaţia de a ne permite".
Deşeurile pot fi o potenţială sursă de venit; în situaţie de criză, aruncăm d